Camping AZUR Ferienzentrum Zwiesel

Ferienzentrum Zwiesel ligt midden in het Bayerischer Wald, een natuurgebied in het oosten van Beieren aan de grens met Tsjechië. Zoekt u een gezellige, sfeervolle camping in Zuid-Duitsland, dan zou dit uw eerste keus moeten zijn!

De camping met uitsluitend toerplaatsen ligt op een prachtige plaats met fraaie bossen in het glooiende landschap. U bent hier in het grootste bos van Europa, dat aansluit op het woud van Bohemen aan de Tsjechische kant van de grens. In het voorjaar en in de zomer organiseert de camping allerlei activiteiten, een ‘animatieprogramma’ zou niet het goede woord zijn, want er worden heel bijzondere en originele bezigheden georganiseerd, waarbij de Duitse tradities in ere worden gehouden: eieren zoeken met Pasen, vreugdevuren, boerderijdagen voor kinderen, traditionele volksmuziek en nog veel meer! Voor kinderen is er ook een speeltuin met een echte indianenwigwam’s.

Ook in de winter is dit een heerlijk vakantiegebied. In het wintersportgebied rond de Arber en de Grosser Falkenstein kunt u heerlijk recreatief wintersporten, maar Zwiesel heeft ook een wedstrijdpiste waar world cup wedstrijden worden gehouden. Als er hier sneeuw ligt, heeft u in de nabije omgeving de beschikking over meer dan 200 km langlaufloipen. In de zomer en de winter kunt u leuke tochtjes maken naar de toppen van de Arber en de Großer Falkenstein, met mooi uitzicht op het beboste landschap. En sla ook een uitje naar het historische Passau aan de Donau, Regensburg of Tsjechië niet over! De omgeving van Zwiesel staat bekend als ‘Luftkurort’ vanwege de gezonde berglucht.