Knaus Campingpark Burhave / Nordsee

Campingpark Burhave is een camping aan de Duitse Waddenzee, ongeveer 40 km boven Bremen, op de smalle landtong Butjadingen rond het plaatsje Nordenharn, waar de rivier de Weser bij Bremerhaven in de Noordzee stroomt. De camping ligt direct aan zee aan een dijk, vlak bij het Nationale Park Wattenmeer. Heel bijzonder is hier het nieuwe natuurbad met zeewater, 1,6 ha groot en direct aan het Noordzeestrand. Deze Badesee is van de zee gescheiden door een dijk en is een veilige plek om te zwemmen, compleet met zandstranden, kleine eilandjes en sportvelden op zand.

Er worden in dit recreatiegebiedje ook Beachparty’s gegeven en films getoond in een openluchtbioscoop! Burhave is al meerdere keren onderscheiden voor zijn zuivere lucht, schone stranden en milieuvriendelijkheid! Het is dan ook bij uitstek een plaats om op een gezonde en aangename manier tot rust te komen, in een sfeer die Nederlanders zo goed kennen van de Waddeneilanden.

Op het kampeerterrein heeft u een ruime staanplaats in het grasland, van zo’n 80 tot 100m². De zomer hier staat garant voor uitgebreid strandleven en de welbekende Duitse “Gemütlichkeit”. Eet een ijsje terwijl u over het strand slentert of geniet, liggend in het gras op de dijk, van een romantische zonsondergang.

Maar er zijn ook talloze activiteiten om te ondernemen. Zo kunt u hier heerlijk wandelen, fietsen en paardrijden. Probeert u onderweg dan vooral ook eens verse melk van de boerderij of een van de vele specialiteiten van de streek, zoals schapenkaas van de schapen die op de dijk grazen. Liefhebbers van milieuvriendelijk kamperen zullen zich hier helemaal op hun gemak voelen, zo midden in de natuur.

Ook de bezienswaardigheden in de regio staan in het teken van de zee en water: het Duitse scheepvaartmuseum in Bremerhaven en het Moormuseum Emsland bij de moerassen in Geeste bijvoorbeeld.