Camping-Club International

Op slechts 700 meter van één van de mooiste witte zandstranden van de Atlantische Oceaan ligt Camping-Club Eurosol, een grote doch rustige vier sterren vakantiebestemming onder Nederlandse leiding, beschut tegen de zon door de bomen van het grootste dennenbomenbos van Europa en beschut tegen de wind door de duinenrij aan de rand van het strand.

Verdeeld over een glooiend terrein van 18 hectare beschikt Eurosol over 460 ruim opgezette en schaduwrijke staanplaatsen en 90 huuraccommodaties. Een eenvoudige plaats voor een tent, of liever een plaats met stroomaansluiting voor de koelkast, of een luxe Grand Confort-plaats met water- en stroomaansluiting en afvoer : iedereen vindt hier wat ie zoekt. En heeft u geen eigen tent of caravan, of gewoon zin om op vakantie te gaan zonder te denken aan de lepeltjes, de borden, de glazen en de parasol, dan huurt u gewoon één van de moderne accommodaties. Alle voorzien van eigen douche en toilet en volledig ingericht voor maximaal 6 personen.

Zodra u de laatste heuvel afkomt en de entree van Eurosol binnenrijdt, maakt u kennis met de typische bouwstijl van de Landes-streek en de gezellige familiesfeer die hier heerst : een jong maar ervaren team ontvangt u aan de receptie in uw eigen taal en stelt u meteen op uw gemak. Dus geen gestreste toestanden of zoekgeraakte bladzijden in de “Wat en Hoe in het Frans” bij het inchecken. Aan de receptie kunt u eveneens terecht met al uw vragen over excursies, routebeschrijvingen, streekmarkten, vlucht- en treintijden, goede adressen om te genieten van de o zo rijke streekgastronomie of voor andere praktische informatie.

Aan de ingang vindt u ook de ruim gesorteerde campingwinkel. U hoeft in principe de camping niet meer af tijdens uw vakantie … Elke ochtend vanaf 6 uur komt de geur van warme “baguettes, croissants & chocolatines” u tegemoet. Er zijn maar weinig mensen die hiertegen weerstand kunnen bieden! Naast de winkel vindt u de boetiek met kranten en tijdschriften (jazeker, ook de Nederlandse), ansichtkaarten, sigaretten en strandsouvenirs.

Ook voor de verzorging van de inwendige mens is op Eurosol alles voorhanden. Een verfrissend glaasje drinkt u op het gezellige terras met uitzicht op de twee zwembaden. Hier kunt u natuurlijk ook een hapje eten. Indien u liever binnen zit, bent u van harte welkom in het restaurant met een ruim gesorteerde kaart: een kindermenu voor de kleintjes, een pizza of frites met een Nederlandse frikandel, of liever een streekeigen ‘confit de canard’ of ‘magret de canard’ (eendenborst). En eet u liever in uw eigen tent of caravan, geen probleem. Het afhaalcentrum is bijna de gehele dag geopend.

Verder beschikt Eurosol over moderne sanitaire voorzieningen (die driemaal daags worden gereinigd), een wasserette met wasmachines en wasdrogers, telefooncabines, een cyberhoek waar de gasten hun e-mailtjes kunnen bekijken of op internet kunnen surfen, en een fietsverhuur met een grote keus uit mountainbikes, traditionele fietsen, kinderfietsen en kinderzitjes. Uiteraard repareert fietsenmaker Christophe eveneens mankementen aan uw eigen fiets. “Zolang de kinderen zich vermaken, is het voor ons ouders ook vakantie” is een vaak gehoorde opmerking. Daarom beschikt Eurosol over een uitgebreid complex met speelvelden voor basketbal, beachvolleybal, handbal, voetbal, tennis, jeu-de-boules, midgetgolf en uiteraard een speeltuin voor de kinderen tot 12 jaar. Elke ochtend (behalve zondags) is er Mini-club voor de kinderen van 4 tot 12 jaar.

Onder deskundige en Nederlandstalige begeleiding wordt er geknutseld, geoefend voor de show op vrijdagavond, gesport en gespeeld en worden er uitstapjes gemaakt naar het strand alwaar schelpen worden gezocht en zandkastelen worden gebouwd. Voor de oudere jeugd is er de Ado-club die dagelijks een (sport-)programma organiseert zodat de tieners gemakkelijk contacten leggen en zich niet vervelen. Ook bestaat de mogelijkheid tot gezamenlijk bodyboarden, golfsurfen, kanoën, kajakken of raften (wildwatervaren) of tot een dag waterpret in het waterparadijs Aqualand.

Qua ligging is Eurosol een prima uitvalsbasis voor de natuurliefhebbers: de kilometerslange fiets- en wandelpaden dwars door de bossen van de Landes beginnen aan de rand van de camping. Het is niet uitgesloten dat u tijdens één van de tochten oog in oog komt te staan met een ree of een everzwijnenfamilie. Een andere mogelijkheid de bossen en het strand te ontdekken is te paard: een paardrijdcentrum bevindt zich op korte afstand van de camping en organiseert verschillende tochten per dag voor alle leeftijden en alle niveaus.

De stranden van de Atlantische Oceaan zijn een aparte alinea meer dan waard. In deze streek vindt u de mooiste en breedste stranden van Zuid-Frankrijk. Eindeloze vlaktes van fijn wit zand liggen op u te wachten. Hier hoeft u niet bang te zijn dat u buik aan buik een zonnestraaltje meepikt: Zandvoortse taferelen zijn hier ondenkbaar. En dan de golven! De Oceaan lééft en wil dat laten zien. De prachtige rollen met witte schuimkoppen maken van de stranden een openluchtbioscoop. Het is niet voor niets dat de internationale golfsurftop deze streek uitkiest voor de kampioenschappen. En weest u niet bang !!! Elke ochtend wordt de Oceaan getest door ervaren strandwachten en badmeesters die vanaf 8 uur ’s ochtends de groene, gele of rode vlag hijsen. Bij groene en gele vlag is het water vrij toegankelijk en zijn badmeesters de hele dag aanwezig om ervoor te zorgen dat niemand risico’s neemt. En bij rode vlag blijft de Oceaan verboden gebied voor iedereen.

De regio Aquitaine is de meest uitgestrekte regio van Frankrijk met z’n vijf departementen Dordogne, Lot-et-Garonne, Gironde, Landes en Pyrénées-Atlantiques. U begrijpt dat hier volop mogelijkheden zijn voor prachtige ontdekkingstochten vanuit Camping-Club Eurosol: steden als Bordeaux, Arcachon, Dax, Biarritz, Saint-Jean-de-Luz, Pau, Lourdes, dorpen als Hossegor, Capbreton, Vieux Boucau, natuurgebieden als de Courant d’Huchet, de Duin van Pyla (de hoogste duin van Europa), de Maraix d’Orx, de Chalosse, het regionale openluchtmuseum Marquèze, het adembenemende Baskenland, Spanje en de steden San Sebastian, Pamplona en Bilbao (Guggenheim museum).

Kortom, voor eenieder die op zoek is naar een afwisselende vakantie voor het hele gezin in een streek die nog waarde hecht aan natuur en traditie, en op een camping waar wederzijds respect en gezelligheid elkaar niet uitsluiten, is Camping-Club Eurosol een bestemming u niet omheen kunt.

Camping-Club International