Les Ombrages

Sfeervolle camping

In het groene hart van Frankrijk op een kleine 900 km. van de Nederlandse grens, in een gebied met vele historische gebouwen, kastelen, kathedralen en een overweldigende natuur met vulkanen, kratermeren, uitgestrekte bossen, diepe valleien en grandioze vergezichten, hier in dit nog niet door toeristen overspoelde gebied ligt onze sfeervolle camping, direct aan de rivier Allier, in deze parkachtige natuur hebben wij 90 zeer ruime staanplaatsen 120 – 150 m2. aangelegd met voldoende schaduw.

In de stromende rivier is het goed zwemmen en spelen en natuurlijk kan er gevist worden, ook is er een zand/grind strandje. Dit alles maakt van camping ‘Les Ombrages”een ideale plek voor rust-, natuur-, en zonzoekers, ook vissers kunnen hun hart ophalen, tijdens het seizoen hebben wij een uitgebreid activiteitenprogramma voor alle leeftijden, met Nederlandse spelleiding.

Wat vinden wij o.a. op “Les Ombrages”?
Er zijn 2 zwembaden, een kinderbad van 4 x 4 en 0,50 cm diep en een groter bad met een diepte van 1,25 cm en natuurlijk een terras. Iedere ochtend kan er vers brood gekocht worden, maar dit moet u wel een dag van te voren bestellen. Wilt u een keertje niet zelf koken dan kunt u bij ons terecht voor frites en snacks om mee te nemen maar u bent ook van harte welkom in ons kleine maar zeer gezellige bistro.

Bar
Voor een drankje en natuurlijk een uitgebreid assortiment ijs kunt u terecht in de bar. Op de camping is een telefooncabine aanwezig, uiteraard zijn er bij ons telefoonkaarten verkrijgbaar. Ook is er een wasmachine en strijkgelegenheid. Schoon en voldoende sanitair vinden wij heel normaal.

Animatie
Het animatieteam van “Les Ombrages”zorgt voor diverse activiteiten waaronder natuurlijk veel water-activiteiten,diverse kanotochten voor het hele gezin of voor de wat gevorderde kanoër, maar ook speciale kinder-kanotochten deze zijn speciaal bedoeld voor kinderen tot 10 jaar maar wel met een zwemdiploma, er mogen op deze tochten geen ouders mee, op iedere boot zit een begeleider.

Een maal per week hebben wij voor jong en oud de playbackshow, op het strandje organiseren we een kampvuur, op dit strandje organiseren ook de junior & senior survival. Verder organiseren we o.a. nachtdropping, avondspelen, volleybal, badminton, disco, jeu de boules, Klaverjasavond, speciale kinderuurtjes met voorlezen maar ook knutselen. In het seizoen gaan wij vrijdagsavonds met de oudere jeugd vanaf 15 jaar naar een nabijgelegen disco.

Verder bestaat de mogelijkheid voor Tubbing: op een tractorband een waterval bedwingen, of quad rijden: met een vierwielige motor op de flanken van een vulkaan rijden met fantastische vergezichten, dit doen we op een privé domein zo’n 30 km van de camping, uiteraard gebeurd dit ook onder begeleiding. (Minimale deelname 4 personen). Natuurlijk hebben we nog diverse activiteiten in voorbereiding.

Omgeving
Kaarten en beschrijvingen voor de allermooiste wandelingen door de Masif du Sancy met een handige routebeschrijving van 30 routes om te wandelen is beschikbaar bij het bureau voor toerisme en in diverse winkels. De omgeving nodigt u verder uit tot het maken van diverse ontdekkingtochten en schitterende autotochtjes.

“Le pays Vert” het groene land , dat is met recht een toepasselijk bewoording voor de Auvergne. Deze streek heeft een heel ander karakter dan andere Franse streken. De 80 geheimzinnige vulkanen hebben ’t landschap duizenden jaren geleden een eigen gezicht gegeven. Nu kunt u de helderblauwe kratermeren bewonderen, toppen van de oude “Puys”beklimmen. In het zuiden de “Monts du Chantal” en in het noorden de indrukwekkende keten van de “Mont Domes”, met als spectuculairste top de vlakbij Clermont Ferrand gelegen “Puy de Dome”(1465mtr), en na zo’n beklimming genieten van de prachtige vergezichten. Nog steeds verwarmen de vulkanen de warm water bronnen van o.a. la Bourboule, le Mont Dore etc. Hier in het centraal Massief ontspringen vele rivieren zoals de Loire, de Dordogne, de Allier zuiver en wild water is in de Auvergne alom aanwezig. De twee regionale natuurparken van de Vulkanen en het Livraidois du Forez park vormen een omgeving voor ongekende wandelingen.

Kotom, de meren, rivieren, vulkanen, het golvende platteland en de kerken en kastelen maken van de Auvergne een gebied vol verassingen waar u duizend en een ontdekkingen zult doen.