Les Sucherèses

Sfeervolle camping
Onze camping ligt in het hart van de Combrailles (Puy de Dome, Auvergne).

De camping is voorzien van alle gemakken zoals schoon en modern sanitair, een kleine bar en een restaurantje, een gezellig terras waar u kunt eten en drinken, een aparte ruimte voor de jeugd in de kelder van de schuur, visgelegenheid in ons meertje, een groot speelveld, verhuur van mountainbikes en natuurlijk is er een zwembad.

U vindt onze camping midden in de campagne tussen de landerijen met hun bekende witte charolais-koeien en grote kudden schapen.
Wij hebben een eenvoudig programma voor de jeugd zoals tafeltenniswedstrijden, jeux de boules wedstrijden, sport- en spelmiddagen, georganiseerd wildwatervaren, georganiseerd bezoek aan Vulcania, enz, enz.

De Auvergne
Het zonnige groene hart van Frankrijk is één van de meest toepasselijke karakteristieken van de Auvergne.

Het landschap is zeer afwisselend met zijn schitterende vergezichten, snelstromende rivieren (die zich uitstekend lenen voor wildwatervaren), zijn honderden meren, geurige bergweiden, zijn vele Romaanse kerken, de prachtige kastelen en abdijen. U vindt in de Auvergne ook vele kuuroorden met geneeskrachtige bronnen, die al in de Romeinse tijd werden ontdekt en in gebruiken genomen. En wat dacht u van het geheimzinnige vulkaangebied, zo’n 50 km ten zuiden van onze camping, met zijn wel zeer bekende Puy de Dome, legendarisch geworden door de Tour de France.

Naast de Puy de D’ôme ligt ‘Vulcania’, het eerste wetenschappelijk ontwikkelde park ter wereld, dat op een spectaculaire en ludieke manier uitleg geeft over vulkanisme.

De omgeving
In het dorpje Montaigut (1200 meter vanaf de camping) kunt u terecht voor uw dagelijkse boodschappen. U vindt er een bakker, supermarkt, slager, postkantoor en betaalbare restaurantjes.

Jaarlijks worden hier een aantal festiviteiten georganiseerd, zoals een groots opgezet Middeleeuws feest met een Middeleeuwse markt in juli (3e weekend), een dorpsfeest in augustus, een jaarlijks terugkerende met lampionnen verlichte processie ter ere van Notre Dame de Bonne Nouvelle (Montaigut is immers sinds eeuwen een bedevaartsplaats) in september en een appelciderfeest met leuke markt in oktober.
Als u zin hebt om een dagje te winkelen, dan lenen Montlucon (23km), Vichy (50 km), Clermont Ferrand (60 km) of Moulins (60 km) zich daar uitstekend voor.

En wat dacht u van het maken van heerlijke wandelingen in de omgeving van de camping, het lopen in uitgestrekte bossen, het bezoeken van kastelen of het dwalen langs talloze riviertjes en meertjes?

Wist u dat;
…….wij ook compleet ingerichte stacaravans verhuren.
…….Wij toercaravans stallen voor langere of kortere perioden.
…….U in het voor- en het najaar maar 8 € per dag/per plaats betaalt.
…….Wij zomers elke week een kano/kajak tocht organiseren.
…….Zomers een leuk activiteiten programma hebben voor groot en klein.
…….Er vlak bij de camping een schitterende golfbaan (18 holes) ligt.