Camping Birkelt

Camping Birkelt ligt op een rustig bosplateau boven Larochette met een schitterend uitzicht op het tegenoverliggende kasteel. Onze ruime kampeerplaatsen (80 tot 100m²) bieden zowel zon als schaduw en hebben allemaal toegang tot 6A elektriciteit.

Ook aan campers is gedacht! Tien plaatsen zijn ingericht voor campers en uiteraard is er ook een camperservicestraat.

Camping Birkelt staat vooral bekend om zijn spectaculaire koepelzwembad. Bij mooi weer schuiven we de deuren gewoon open zo kunnen de kinderen toch buiten spelen terwijl de volwassenen lekker in de zon kunnen ontspannen. De ligstoelen zijn gratis. Mocht het weer tegenvallen dan schuiven we de koepel dicht en kunt u ongestoord verder genieten van de waterpret. Baantjes trekken of je uitleven in waterspelletjes, het zwembad is een attractie voor iedereen.
In de zomer organiseren we ook onze inmiddels beroemde Gladiatorenwedstrijd op Water waarbij het zwembad veranderd in een bruisende arena. Dit moet u beslist een keer gezien hebben!
U kunt aan diverse watercursussen deelnemen. Zo bieden wij Aquagym, Babyzwemmen, zwangerschapszwemmen en ook duikles aan.

Voor maximale ontspanning staan op Camping Birkelt een zonnebank en een sauna voor u klaar. Tijdens de schoolvakanties en in de zomer kunt u ook genieten van een heerlijke ontspanningsmassage. De actievere mensen kunnen desgewenst van onze fitnessruimte gebruik maken om hun spieren in vorm te houden.

De miniclub is het centrum van de kinderactiviteiten. Hier wordt flink geknutseld, wild gestoeid en veel gelachen. Onze recreatiemedewerkers verzinnen steeds weer leuke nieuwe spelletjes en creatieve projecten zoals een tunnellabyrint bouwen uit riet, een mozaïekterras
maken of een boskamp bouwen. Bij minder goed weer kunnen de kleintjes ook samen een tekenfilm kijken. Buiten de miniclub kunnen de jongeren zich in de speelruimte uitstekend vermaken met biljarten, tafeltennis, tafelvoetbal, darten of diverse elektronische spelletjes.

Buiten in de prachtige natuur rond en op de camping komt het animatie programma pas echt op gang. Er worden steeds weer nieuwe spelletjes en sportwedstrijden verzonnen en griezel en speurtochten georganiseerd. In de zomer en in de schoolvakanties blazen we elke week weer het springkasteel op en organiseren we een hindernisloop. Op het podium van het grote terras is er elke avond actie, zoals de openluchtbioscoop, concerten, bingo, karaoke, idolsshows en de jaarlijkse fotowedstrijd. De jeugd wacht de hele week op de grandioze disco avond iedere woensdag in het restaurant. En vergeet vooral niet de Gladiatoren op het Waterwedstrijd! Verder kan iedereen in de zomer elke dag om 16:00 uur meedoen aan het beachvolleybaltoernooi. Voor de kampioenen van de dag is er de eeuwige roem!

Klein Zwitserland is een echt wandelparadijs. Lommerrijke bossen, spectaculaire rotsen en beekjes zijn het handelsmerk van dit prachtige natuurpark. Geniet van de rust en adem frisse lucht in de mooiste omgeving van Luxemburg. Direct vanuit de camping kunt u starten voor ruim 60 km wandelroutes!
Aan de oostkant van de camping staan de paarden. Vanuit hier starten de buitenritten door het bos en de omliggende omgeving. Alleen voor gevorderden!

Mountainbiken wordt steeds meer populair in Luxemburg. Larochette biedt sinds twee jaar een uitdagende, steile route aan van 30 km. door bosrijk gebied. Op dit moment is de regio bezig een compleet net van mountainbikeroutes op te zetten die de verschillende dorpjes tot aan Echternach toe met elkaar zal verbinden. Het mountainbikenet is naar verwachting in 2006 volledig.

Luxemburg is een paradijs voor motorrijders en oldtimers. Een labyrint van slingerende kleine weggetjes verbind de schilderachtige Ardennen, het Müllerthal en de Moezel met elkaar. Bij de receptie kunt u terecht voor gedetailleerde kaarten en meer informatie. Motorrijders hebben op Birkelt sowieso een streepje voor: Zij krijgen 10% korting, gedurende het hele seizoen!

Rustig door de lucht glijden en Luxemburg van boven beleven? Op Camping Birkelt kunt u deze onvergetelijke belevenis meteen bij de receptie bespreken. Maar u kunt het opstijgen en landen natuurlijk ook vanaf de zwembad speelweide bekijken. Bij gunstig weer wordt er iedere avond gevlogen. Er kunnen maximaal twee passagiers per keer mee in de mand. Wees er dus op tijd bij!

Golfers zullen zich op Birkelt helemaal thuis voelen. U bevindt zich vlakbij maar liefst drie 18 holes banen met driving range, een parcours voor beginners en professionele lessen.

Aan de receptie heten we u van harte welkom!
Onze medewerkers helpen u graag verder met alle vragen, speciale wensen en informatie over de diverse activiteiten, bezienswaardigheden en verschillende servicepakketten.

In de campingwinkel kunt u elke dag, naast kranten, vers brood, groenten en fruit, ook een groot assortiment aan levensmiddelen, campingaccessoires en vrijetijdsartikelen krijgen