Camping de la Rivière

De camping beschikt over een mooi vlak terrein aan het water met circa 70 plaatsen. Keurig onderhouden en verwarmd sanitairgebouw, gezellige kantine waar ook gegeten kan worden, ruim terras met uitzicht op de rivier. Krap 400 kilometer vanaf Noord-Holland en prima te bereiken per auto en openbaar vervoer.

Reisdorf is een schilderachtig dorpje met ongeveer 550 inwoners dat ligt tussen Diekirch en Echternach aan de oevers van de Sûre, Our en Witte Ernz. Gelegen in een bosrijke omgeving aan de voet van groene heuvels die de vallei omringen. Uitstekende (gemarkeerde) wandel- en fietspaden in de omgeving, zoals de nagenoeg vlakke fietsroute van Diekirch naar Wasserbillig.

Luxemburg is een bij uitstek geschikt vakantieland om heerlijk wandelend te genieten van de natuur. Of het nu in de streek van de Ardennen, Goedland, of het gebied van de rode aarde is, het biedt allemaal zijn diverse beelden aan natuur en leefstijl. Vele mensen zeggen dat het gebied van de rode aarde niet mooi is en vol staat met stinkende industrie. Gelukkig hebben wij een andere ervaring van een interessante ijzerertsmijn (Rummelange) tot prachtige wandelingen met een enorme variatie aan vlinders in het dagbouwgebied van deze voormalige ijzerertsstreek.

Het Ministerie van Toerisme onderhoud tevens ongeveer 160 wandelroutes verspreid over geheel Luxemburg van kort tot lang en van licht tot zwaar, de Autopedestres. Aangegeven met een witte pijl in een blauw schildje en gemakkelijk te volgen. Het zijn rondwandelingen, zodat u altijd weer bij uw vertrekpunt eindigt waar u uw auto geparkeerd heeft.

Wat dacht u ervan om in uw vakantie eens onder begeleiding de kopermijn van Stolzemburg te bezoeken, voor jonge kinderen minder geschikt. U begint uw mijnwerkersavontuur op het laagste punt naar binnen via de afwateringsbeek van de mijn. U loopt vervolgens in de verlichte mijngang naar het hoogste punt van de mijn, waar u de koper- en andere ertslagen kunt ontdekken.

Wandelingen die ook zeer interessant en mooi zijn worden uitgegeven door de Luxemburgse spoorwegen, “Wandern mit den CFL”, 40 wanderwege von Bahnhof zu Bahnhof.