Camping Nommerlayen

camping èn comfort voor jong en oud èn natuur gaan op “Nommerlayen” hand in hand.

In het centrum van Groothertogdom Luxemburg liggen de “Nommerlayen”, een van de mooiste formaties van kalksteengrotten in dit kleinste landje van Europa. Een wirwar van steile rotswanden, smalle bochten, diepe ravijnen en vele kilometerslange paden waar u heerlijk kunt wandelen en genieten van de rust. Direct grenzend aan dit groteske natuurpark ligt een van Luxemburgs mooiste camping: “Eurocamping Nommerlayen”.

Wij hebben 410 plaatsen van 70-120 m2 met eigen waterkraan, afvoer, stroomaansluiting 2 of 16 Ampère en een nachtlamp en 13 plaatsen van 70-100 m2 zonder eigen waterkraan enz.

Ons sanitair is zeer kompleet. Het normale is bij anderen niet zo normaal. Onze nieuwe Romeinse Badtempel heeft extra brede douches met een wastafel, uiteraard hebben wij ook waskabines. Sommige toiletten, douches en waskabines, zijn zo breed gemaakt (rolstoelbreedte) èn grepen, dat ook minder-validen hiervan zonder meer gebruik kunnen maken. Natuurlijk hebben wij een paar badkamers, die speciaal gemaakt zijn voor invaliden. De badkamers kunnen privé gehuurd worden voor langere tijd, maar ook huren per keer is mogelijk. Alle badkamers zijn voorzien van een whirlpool. De kinderen – van klein (baby’s) tot groot (160 cm) – hebben hun eigen sanitair. Elders in dit gebouw vindt u een sauna en een dampbad.

In het hoogseizoen richten wij ons vooral op families met kinderen in alle leeftijd-klassen. Het heeft voordelen families met kinderen in een bepaalde leeftijdklasse bij elkaar te plaatsen. Teenagers zijn in een fase waarin kontakten soms moeilijk gelegd worden. Bovendien gaan zij niet bepaald vroeg naar bed.

De speeltuin bezit behalve het gebruikelijke een 50m-glijbaan. Deze glijbaan is een blikvang als u aankomt op de camping. Van bovenaf heeft u een mooi uitzicht op het zwembad en het dorp Nommern. Naast de glijbaan staan tipi’s (wigwams).

Onze bowling, voetbal- en volleybalvelden nodigen u zeker uit voor een onderlinge gezelligheidswedstrijd. Indien aangelijnd, zijn honden toegestaan.

Een recreatief aanbod voor jong en oud. Ons recreatieteam herkent u aan hun “Heidi-Hei” yell en zij staan borg voor een hoop plezier.

In de weekends worden ecologische themawandelingen georganiseerd.

In ons 50 m. lange zwembad kunt u ongestoord baantjes trekken. Losser gaat het er aan toe in het 500 m2 grote speelbad met dieptes van 20 tot 135 cm., een wildwaterbaan en allerlei speelattributen.

Vanuit onze bar “Coupole” en vanaf het terras heeft u een prima overzicht over de diverse activiteiten. In ons restaurant a la carte kunt u genieten van de lekkerste Luxemburgse specialiteiten.

En gaat u niet uit eten, dan kunt u terecht in onze supermarkt met royaal aanbod van levensmiddelen, of u haalt kant en klare gerechten uit onze keuken.