Camping Um Gritt

Um Gritt, een rustige, gezellige familiecamping in het hart van de Ardennen. Op 226 m. hoog, aan de oever van de Sauer. Dicht bij kasteel Bourscheid, een van de mooiste kastelen van Luxemburg.

Maar er is meer in dit kleine Hertogdom. Eigenlijk te veel om op te noemen. Het begint al met prachtige wandelroutes, of visplezier aan de Sauer maar ook de stad Luxemburg of een rit door de Ardennen en Moezel zijn zeer de moeite waard! De familie Kremer kan er alles over vertellen en verheugen zich op uw bezoek aan camping Um Gritt.

Er is van alles te beleven op Um Gritt:

199 staanplaatsen / keurige sanitaire voorzieningen / gratis warme douches / was- en droogautomaten / aansluiting elektriciteit en TV / levensmiddelenzaak / café en snack / recreatie en TV-ruimte / solarium / sauna / speeltuin / tafeltennis / minigolf / petanque-banen / verhuur mountainbikes / goed bewegwijzerde wandelwegen / mogelijkheid om te hengelen / badgenoegen in de Sauer / animatie voor groot en klein / reservering mogelijk.

De luxemburgse Ardenne

is een hoog gelegen gebied dat gekenmerkt wordt door grasvlaktes, leisteenrotsen en bergdalen. In de herfst zijn deze met de mooiste kleuren bedekt en in het voorjaar met het prachtige geel van de bremstruiken. Dit prachtige kleurenspel is kenmerkend voor deze streek. Als U eenmaal door de “Portes des Ardennes” gegaan bent, zult U zich als in een andere wereld voelen bij het zien van de middeleeuwse kastelen en ruiines.

Kastel Bourscheid

De mooiste hiervan vindt U in Vianden en in Bourscheid. In Troisvierges en Hachiville vindt U de mooiste altaren van de grootste vlaamse meesters. Het slot van Clervaux is door de beroemde amerikaanse fotograaf Edward Steichen uitgekozen als definitieve plaats voor zijn over de hele wereld bekende tentoonstelling “The Family of Man”. De luxemburgse Ardenne staat ook bekend om zijn vele natuurparks, het stuwmeer van de rivier de Sûre en het Ourdal. De produkten die hier in het gebied vervaardigd worden zijn van topkwaliteit.