Camping de Flaasbloem

In Brabant weten we wat verwennen is: dat merkt u meteen op RCN de Flaasbloem. Of het nu gaat om de speelmogelijkheden van de kinderen, om de gastvrijheid in ons restaurant of om uw zwemplezier in het zwembad, met alles zijn we even gul. Er valt dus heel veel te genieten en te beleven op ons centrum.  

 U vindt RCN de Flaasbloem nabij de Chaamse bossen ten zuiden van Breda. Ons centrum ligt dichtbij de Belgische grens en de gemoedelijkheid van de zuidelijke regionen zijn dan ook merkbaar op ons centrum. De grensstreek heeft een afwisselend landschap met bossen, heidevelden, vennen en pittoreske dorpen. Een mooie omgeving voor fiets- en wandeltochten. 

Op RCN de Flaasbloem maken we werk van uw vakantieplezier. Er is een fraaie supermarkt met slijterij en in ons restaurant met uitzicht op de binnentuin kunt u lekker en romantisch tafelen. Liefhebbers van balsporten kunnen hun hart ophalen op het tennisveld, het beachvolleyveld of een partijtje basketbal spelen op het evenementenplein. Enthousiaste jeu-de-boulers vinden hun weg op het jeu-de-boule veld bij de recreatiezaal. Hier vindt u ook de bibliotheek, video- en spel-o-theek.

Onze jonge gasten komen tijd te kort op ons kindvriendelijke centrum. Ze leven zich uit in de speeltuin met een heuse klimberg of vermaken zich op de vele speeltoestellen die verspreid over ons terrein staan.

De kleintjes hebben veel plezier in onze eigen Flaasbloemel, die op gezette tijden over het centrum rijdt. U heeft geen kind meer aan ze!

En iedere dag even kijken bij de dieren in onze dierenweide is voor de kleintjes natuurlijk een ‘must’.

U heeft gratis toegang tot het gemeentelijke verwarmde openluchtzwembad naast het centrum.

Op het centrum zelf is een waterspeelparadijs voor kinderen tot en met 10 jaar, dit waterspeelparadijs is geopend wanneer de buitentemperatuur boven de 20 graden is. Op gezette tijden kunt u genieten van ons kleine, maar fijne binnenbad. Laat u drijven op de jetstreams, ga lekker bubbelen in de bubbelhoek of trek op uw gemak een baantje. De kleintjes kunnen spelen in het peuterbadje, terwijl u toezicht houdt vanuit de zithoek. Uit overweging van hygiëne en veiligheid kunnen er niet meer dan 40 personen tegelijkertijd zwemmen. In de drukke periode rond Hemelvaart en Pinksteren en in de maanden juli en augustus is er geen vrij zwemmen, maar wordt het binnenbad uitsluitend gebruikt voor activiteiten als 50+-zwemmen, familiezwemmen (ouders met kinderen t/m 10 jaar) en speciale activiteiten van het recreatieteam.

Camping de Schotsman

RCN de Schotsman is een waar paradijs voor watersporters en natuurliefhebbers. Het centrum ligt direct aan het Veerse Meer, maar het grenst eveneens aan een uitgestrekt wandelbos. U kunt er zowel aan het water als tussen de bomen kamperen. Er is een fantastisch windsurfcentrum! 

 Op slechts 2 kilometer vindt u het Noordzeestrand, terwijl de directe omgeving ook diverse natuurreservaten biedt. Of u nu van rust in ’t groen, actie op ’t water of cultuur in historische steden houdt, hier in hartje Zeeland is uw vakantie altijd geslaagd. Vanuit RCN de Schotsman kunt u meer dan 20 kilometer wegzeilen over de hele lengte van het Veerse Meer. Dit is de voormalige zeearm tussen Walcheren, Zuid-Beveland en Noord-Beveland. Sinds het dichten van het Veerse Gat is dit een ideaal watersportgebied. Maar ook voor recreatie op het land vindt u hier volop mogelijkheden, zoals wandelen, fietsen en paardrijden door de vele natuurgebieden en polders rond het meer. Het grootste bos van Noord-Beveland begint al op ons centrum.

Pal tegenover RCN de Schotsman ligt het oude stadje Veere, één van de parels van Zeeland. Op uw trips door Zeeland kunt u ook de andere parels zoals Middelburg, Vlissingen en Zierikzee bezoeken. De oude handelsstad Goes op Zuid-Beveland is eveneens zeer de moeite waard. Een geweldige attractie is het themapark “Waterland Neeltje Jans” op het voormalige werkeiland in de Oosterschelde. Met de kinderen gaat u natuurlijk ook naar Het Arsenaal in Vlissingen en Miniatuur Walcheren in Middelburg. Op het centrum kunt u surfplanken, surfpakken, kano’s en zeilboten huren. Gedurende het hoogseizoen is er tevens een zeilschool aanwezig. Surfliefhebbers kunnen terecht op ons eigen windsurfcentrum, met een surfstrand, surfschool, surfboetiek, kluizen voor surfplanken en een swingende surf-inn. Wilt u spelenderwijs leren waterskiën, dan kan dat aan de “kabelwaterskibaan” vlak naast ons centrum.

Ons zeer moderne verwarmde openluchtzwembad heeft verschillende bassins, een jetstream en een paar superglijbanen. Dit zwembad is geopend van 28 april tot 11 september. Voor de jonge gasten is er een veilig ploeter bassin. Een frisse duik in het Veerse Meer kan natuurlijk ook. Daar vermaken de peuters en kleuters zich met de speeltoestellen in het water en op het strand. Vlakbij ons centrum is een subtropisch zwemparadijs waar u als gast korting krijgt. Wilt u een dagje naar het strand dan vindt u de Noordzee op slechts 2 kilometer afstand. Vanaf de camping wordt voor vervoer gezorgd: onze recreatietrein rijdt van half juli tot half augustus twee keer per dag naar het Banjaardstrand en terug.

Camping Toppershoedje

Wie van een echte strandvakantie houdt, kan geen betere keus doen dan RCN Toppershoedje. Na een duinwandeling van 5 minuten ligt het Noordzeestrand aan uw voeten. Hier, in de kop van schiereiland Goeree-Overflakkee bent u maar één dam verwijderd van Zeeland. Een prima basis voor een geslaagde vakantie! 

 In de omgeving van RCN Toppershoedje is veel te zien en te beleven. U kunt er mooie fietstochten maken door de duinen en polders. Stadjes als Goedereede en Middelharnis zijn een bezoek waard. Wilt u van een ongerept stuk natuur genieten, dan kunt u het beschermde natuurgebied De Kwade Hoek in. Op korte afstand ligt het Grevelingenmeer, het grootste zoutwatermeer van Europa. Hier vindt u uitstekende watersportmogelijkheden, zoals zeilen, surfen, kanoën en vissen. Langs de oevers zijn stranden met goede voorzieningen en paviljoens. Via de Brouwersdam komt u in Zeeland, waar mooie oude steden als Zierikzee, Veere, Middelburg en Goes van een rijke historie getuigen. Op het voormalige werkeiland Neeltje Jans kunt u de interessante Deltawerkenexpositie bezoeken.

RCN Toppershoedje biedt zowel kampeerders als bungalowgasten veel kwaliteit en gastvrijheid. Op het centrum met een oppervlakte van 13 hectaren vindt iedereen voldoende ruimte en rust. Karakteristiek voor het terrein zijn de zogeheten ‘schurvelingen”: eeuwenoude aarden wallen die zijn opgeworpen om het land te beschermen tegen de zeewind. Vandaag de dag zijn deze schurvelingen beschermde natuurmonumenten. De fraai begroeide wallen omzomen onze sfeervolle kampeervelden. Op het bungalowterrein herinneren de mooie oude fruitbomen aan de tijd dat Toppershoedje een landgoed was.

De duinrijke Noordzeekust heeft prachtige stranden, die bij eb uitzonderlijk breed zijn. Ook in het hoogseizoen kunt u er nog volop ruimte vinden om rustig te zonnen. Het spel van eb en vloed vormt er verrassende kreekjes en killetjes, waar kinderen nooit genoeg van krijgen.

Camping het Grote Bos

 

 Vroeger was RCN het Grote Bos een deel van het landgoed Hydepark. Dit centrum is zeer centraal gelegen in Nederland. Het landschap is glooiend en grenst aan het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. De bossen gaan over in fruitteeltgebieden en rivierlandschappen.  

De bungalows liggen vrijstaand in het bos en de kampeerplaatsen zijn gesitueerd op velden die omgeven zijn door bomen. Je ziet veel konijnen en eekhoorns en af en toe een ree. Er is een grote variatie aan vogels, waarvan de specht, de uil en de buizerd het meest bijzonder zijn. Het Grote Bos heeft veel natuur en veel ruimte, daardoor kun je kiezen voor vakantiedrukte of genieten in alle rust.

Het centrum beschikt over een ruim opgezet restaurant met een bar en vier bowlingbanen, die het gehele jaar geopend zijn (in de winterperiode in de weekenden en op woensdag). Speeltuinen liggen verspreid over het terrein dichtbij de kampeerplaatsen en bungalows. Fietsen, skelters en bolderkarren zijn te huur.

Een bezoek aan de gerestaureerde Pyramide van Austerlitz, een monument uit de tijd van Napoleon is zeer de moeite waard. Er is ook een grote speeltuin in de buurt. In de Kaapse Bossen is een hoge uitkijktoren.
Huis Doorn was de laatste verblijfplaats van de Duitse keizer. Er is een klein mausoleum voor hem gebouwd in het park naast het landhuis. Voor jong en oud zijn er interessante rondleidingen. Er zijn twee dierentuinen in de omgeving: Ouwehands Dierenpark in Rhenen en Dierenpark Amersfoort.

Historische plaatsen zijn: Wijk bij Duurstede en Amerongen. Utrecht is de grootste stad in de omgeving. De Oude Gracht en de Dom zijn historische hoogtepunten. In het museumkwartier liggen alle belangrijke Utrechtse musea. Vanaf het station Driebergen bent u in tien minuten in “het winkelhart van Nederland”. Ook Amersfoort is een stad met een mix van oud en nieuw en veel evenementen in het seizoen.

Het verwarmde openluchtzwembad (geopend van 27 april tot 10 september) met een kleuter- en peuterbad, een familieglijbaan, een wildwaterbaan en een uitgestrekte ligweide bevindt zich midden op het centrum. U kunt ook gaan zwemmen in het Henschotermeer, een natuurplas midden in het bos of in het subtropisch zwembad “De Zwoer” op het korte afstand van het centrum.

Camping Zeewolde

RCN Zeewolde ligt in Flevoland, pal aan het Wolderwijd. Dit gedeelte van het Veluwemeer geeft u volop ruimte om te zeilen, te surfen en te vissen. Bij het recreatiecentrum is het water ondiep, dus geschikt voor kleine kinderen. Vanuit het centrum wandelt of fietst u zo het 3500 hectaren grote Horsterwold in. Hier kunt u zeldzame planten aantreffen, evenals bijzondere vogels en reeën. Het Nieuwe Land nodigt uit tot ontspannende fietstochten door het prachtig polderlandschap.

Vanuit RCN Zeewolde kunt u allerlei interessante uitstapjes maken. Bijvoorbeeld naar het Nieuwe Land Erfgoedcentrum, een tentoonstelling over de strijd tegen – en het leven met – het water in Nederland. Elburg, Harderwijk en Spakenburg zijn sfeervolle Zuiderzeeplaatsjes waar veel van de oude visserscultuur bewaard is gebleven. In Harderwijk gaat u natuurlijk ook naar het Dolfinarium. Een geweldige attractie voor groot en klein is het pretpark Walibi World, waar u de sensatie kunt beleven van de modernste achtbaan ter wereld. 

De haven op het centrum heeft 200 ligplaatsen voor boten tot 10 meter lengte. Voor kleinere boten is er een trailerhelling met vlak daarnaast een mogelijkheid om uw boot samen met de trailer te stallen. Ook surfers hebben een uitstekende stek om te water te gaan. Op de rest van het strand kunnen gezinnen heerlijk genieten van zon, zand en water.

De watersportactiviteiten zorgen voor een levendige sfeer aan de waterkant. Hier ligt ook de beachbar en het restaurant met uitzicht over het Wolderwijd.

Er is een prachtig openlucht-waterspeelparadijs voor kinderen tot 10 jaar. Dit waterspeelparadijs is geopend wanneer de buitentemperatuur boven de 20 graden is. Tevens is er een overdekt zwembad dat het gehele jaar geopend is.

Rondom het centrum is een pittige bikebaan aangelegd voor mountainbikers.

Camping de Jagerstee

RCN de Jagerstee ligt aan de rand van het dorp Epe, verscholen in de bossen. De Veluwe is een van Nederlands mooiste en meest uitgestrekte natuurgebieden. U kunt er urenlang dwalen door bossen en wildparken, over heidevelden en zandverstuivingen. Er zijn vele wandel- en fietspaden aangelegd.  

Het dorp Epe heeft een gezellig winkelcentrum en – met name zomers – is er van alles te beleven. Epe is gunstig gelegen voor het maken van dagtochten. Een van de mogelijkheden daartoe biedt het Nationale Park De Hoge Veluwe, ons grootste nationale natuurreservaat van 5500 hectaren. Het park biedt een woonplaats aan vele honderden edelherten, moeflons, reeën en wilde zwijnen.

Vanuit RCN de Jagerstee kunt u allerlei interessante uitstapjes maken. Midden in het Nationaal Park de Hoge Veluwe vindt u het rijksmuseum Kröller-Müller, wereldvermaard om zijn van Gogh-collectie. Paleis het Loo in Apeldoorn, met prachtige tuinen en unieke historische inrichting, geeft een beeld van de historische band tussen het huis Oranje-Nassau en de Nederlanden. In de Apenheul in Apeldoorn kunt u oog in oog komen te staan met een van de 250 bewoners; vrij tussen de bezoekers bewegen de apen zich door het bos. Nog meer mogelijkheden: De Veluwsche Stoomtreinmaatschappij in Apeldoorn, het Anton Pieckmuseum in Hattem, etc.

Van mei tot september kunt u terecht in ons met zonne-energie verwarmde zwembad, dat een apart ploeterbad heeft voor de kleintjes.

Daarnaast biedt ons centrum nog verschillende recreatiefaciliteiten voor kinderen en jongeren, zoals een overkapte speelplaats, een openluchttheater, een speeltuin en een groot sportveld. Tevens is er op het centrum een midgetgolfbaan.  

Camping de Noordster

Vakantie op dit centrum is veel meer dan alleen genieten van natuurschoon. Er zijn volop mogelijkheden voor sport en recreatie. De Dwingeloose heide is het grootste en belangrijkste natte heidereservaat van West-Europa. Nergens in Nederland komt de heide nog zo gaaf en in zo’n omvang voor als hier. Schaapskuddes zorgen er mede voor een natuurlijk beheer. De schitterende natuurgebieden gaan harmonieus over in het karakteristieke esdorpenlandschap met z’n groene beekdalen.

RCN de Noordster ligt gunstig voor het maken van trips naar interessante bezienswaardigheden en leuke attracties. In het Planetron van Dwingeloo kunt u de ruimte ontdekken, de sensatie van “rondomfilm” beleven en kennismaken met nieuwe elektronische communicatiemiddelen. De rijke Drentse cultuur leeft voort in schilderachtige dorpen als Orvelte, waar de dorpelingen in historische kleding rondlopen en oude ambachten demonstreren. Natuurlijk gaat u ook een dag naar het beroemde Dierenpark Emmen. De pretparken Attractiepark Slagharen en Avonturenpark Hellendoorn zijn binnen redelijke tijd te bereiken. Niet ver van ons centrum ligt trouwens de grootste overdekte speeltuin van Nederland, Speelstad Oranje. De moeite waard zijn ook het Drents Museum en het Verkeerspark in Assen.

Op het centrum zelf is een waterspeelparadijs voor kinderen tot en met 10 jaar, dit waterspeelparadijs is geopend wanneer de buitentemperatuur boven de 20 graden is (vanaf begin mei-vakantie tot tweede weekend van september).

Alle gasten van RCN de Noordster mogen gratis zwemmen in het verwarmde openluchtbad op enkele minuten lopen vanaf het centrum (geopend van 1 mei tot 1 september). Op ons centrum zijn volop mogelijkheden voor sport en spel aanwezig, zoals een ruime recreatiezaal, een midgetgolfbaan, een skeeler- en skateboardbaan en een multifunctioneel sportveld waar u kunt tennissen, basketballen, voetballen, badmintonnen, etc.

Camping de Roggeberg

RCN de Roggeberg ligt 3 kilometer van Appelscha, aan de rand van het Nationaal Park “Het Drents Friese Wold”. In dit ongerepte natuurgebied kunt u eindeloos wandelen en fietsen. Onderweg kunt u enkele traditionele schaapskuddes tegenkomen die meehelpen aan een zo natuurlijk mogelijk beheer van het heidegebied. Een bijzondere belevenis is een tocht over het Aekinger Zand, een van de grootste stuifzandgebieden van Europa.

Op het centrum zelf is een waterspeelparadijs voor kinderen tot en met 10 jaar, dit waterspeelparadijs is geopend wanneer de buitentemperatuur boven de 20 graden is. Alle gasten van RCN de Roggeberg hebben gratis toegang tot het schitterende openluchtbad van Appelscha, dat pal naast ons centrum ligt. Dit bosbad heeft o.a. een unieke waterspeeltuin.
Op vastgestelde tijden (m.u.v. juli en augustus) hebben onze gasten gratis toegang tot het overdekte zwembad “de Boekhorst” in het nabijgelegen Oosterwolde.

De voorzieningen, waaronder een restaurant, een snackbar, een supermarkt en een grote recreatieruimte liggen centraal.

Camping de Potten

Alles wat een vakantie zo aantrekkelijk maakt, heeft u op RCN de Potten bij de hand. U kunt vanuit het centrum in alle windrichtingen het grootste plassen- en merengebied van West-Europa gaan ontdekken. Niet alleen op het water, maar ook op het droge valt er veel te zien en te beleven. Verschillende natuurgebieden, zoals het bosrijke Gaasterland, nodigen uit tot het maken van fiets- en wandeltochten. Het weidse Friese landschap is steeds weer een verademing, waar rust- en ruimteliefhebbers met volle teugen van genieten.

Als u van schilderachtige oude stadjes houdt, moet u beslist de voormalige Zuiderzeestadjes gaan bekijken. In Hindeloopen kunt u de karakteristieke plaatselijke schilder- en houtsnijkunst bewonderen, in Makkum het beroemde aardewerk en in Workum het Jopie Huisman Museum. Natuurlijk bezoekt u ook Sneek, een levendige stad met uitstekende uitgaansmogelijkheden en een gezellig winkelcentrum. Begin augustus kunt u de Sneekweek meemaken, een van de grootste zeilevenementen van Europa dat uitbundig wordt gevierd. In diezelfde periode vindt op het Sneekermeer de beslissende wedstrijd plaats van het Skûtsjesilen.

Kinderen zijn al vanaf 8 jaar welkom op onze zeilschool, maar ook jongeren en volwassenen kunnen leren zeilen in een van onze zeilboten. Meer informatie over de zeilschool en over de verhuurzeilboten treft u aan in de speciale brochures die verkrijgbaar zijn via onze receptie. Verder kunt u op het centrum tennissen, midgetgolfen, volleyballen, basketballen, trampoline springen en skelteren.

In ons restaurant met terras aan het water kunt onder het genot van een hapje en een drankje genieten van een geweldig uitzicht.