Camping 2000?

Een gezellige camping in Tsjechië, Noord Bohemen in Nederlands beheer.

Waar ligt camping 2000?

De camping ligt ten zuiden van de stad Liberec, in het dorpje Januv Dul.

Dichtbij de camping vindt u het natuurgebied van de berg Jested (1012 meter), men kan met een kabelbaan naar de top van de berg. Boven op deze berg bevindt zich een restaurant, dit is een bekroond stukje architectuur. Vanaf de berg kan men de camping zien liggen en bij helder weer zelfs Polen.

In dit natuurgebied kan men heerlijk wandelen, mountainbiken en zelfs parasailing. Voor de liefhebbers zijn er natuurlijk een aantal oude kastelen en burchten te bezichtigen.

De stad Praag ligt op 100 km. afstand en is met de auto of met het openbaar vervoer gemakkelijk te bereiken. In de stad Liberec zijn een aantal bezienswaardigheden waarvan de oude Zoo er één is. In deze Zoo welke dateert van 1904 zijn twee prachtige witte Siberische tijgers te bewonderen.

Sinds kort is er een splinternieuwe golfbaan vlakbij de camping. Deze golfbaan heeft 9 holes.

Op 1,5 km afstand vindt men een kuuroord. Op 5 km. van de camping kan men heerlijk zwemmen en de watersport beoefenen in het Hammermeer.

Wat biedt Camping 2000?

De camping heeft een oppervlakte van 6 ha. Er zijn 100 campingplaatsen welke allen voorzien zijn van elektriciteit (6 amp.).

De standplaatsen bevinden zich op een grasvlakte omgeven van nieuw aangeplante bomen. Er is plaats voor toeristen met caravans en tenten.

Verder zijn er kampeerhutten te huur. Uiteraard zijn deze kampeerhutten compleet ingericht en geschikt voor 4 tot 6 personen.

We beschikken over een nieuw sanitairgebouw waar het douchegedeelte gescheiden is van het toiletgedeelte. Tevens is er een invaliden toilet en een ruimte voor het ledigen van een chemisch toilet.

Natuurlijk stellen wij hoge eisen aan de hygiëne.

We hebben voor de gezellige uurtjes een kantine waar men een drankje kan drinken en waar een eenvoudige snack geserveerd wordt.

In de kantine staat zowel een biljart als een poolbiljart.

Tijdens de schoolvakanties is er een recreatieteam aanwezig om jong en oud te vermaken. Voor de kleintjes zijn er speeltoestellen, een zandbak en dergelijke.

In het jeugdhonk kunnen de kinderen tafeltennissen en spelletjes doen