Camping Blanice

Camping Blanice is gelegen op een eiland in de rivier de Blanice vlak bij de stad Protivín in Tsjechië. Het terrein is vlak met 40 plaatsen van ca. 100 vierkante meter.

In de omgeving kan uitstekend gewandeld en gefietst worden. Ook zijn er diverse gezellige steden en mooie kastelen te vinden. De camping is eigendom van de Nederlandse familie van Wijngaarden.

De camping beschikt over de volgende voorzieningen:

40 afgebakende plaatsen van gemiddeld 100 vierkante meter.
Elektriciteitsaansluiting 16A.
Tentenveld.
10 eenvoudige trekkershutten voor 2 tot 4 personen.
Receptie.
Ontspanningruimte met bibliotheek en houtkachel.
Gratis warme douches en schone toiletten.
Afwasbakken.
Stortplaats chemisch toilet.
Wasmachine.
Terras voor drankjes en eenvoudige maaltijden.
Verhuur van fietsen en kano’s.
Zwemwater nabij camping.

De Omgeving:

De camping bevindt zich in het natuurpark Písecko, op een hoogte van 400 meter, de hoogste top is 632 meter.

Het landschap is glooiend en nodigt uit tot wandelen, fietsen, vissen, kanoën, paardrijden e.d. Vanaf de camping zijn fraaie fiets- en wandelroutes beschreven. Het is een ware belevenis voor natuur-, cultuur-, sport- en rustliefhebbers.

In de directe omgeving bevinden zich talrijke prachtige stadjes en dorpjes. De belangrijkste zijn Protivín, Písek 13 km, Ceské Budejovice 40 km, Hluboká nad Vltavou 35 km, Orlík zámek 35 km, Ceský Krumlov 65 km en Praag 110 km.

Tsjechië is een land van contrasten. Enerzijds is het een van de meest geïndustrialiseerde landen van Europa, anderzijds bezit het een enorme schat aan paleizen en kerken uit diverse stijlperiodes. Diverse paleizen en kerken in de omgeving zijn te bezichtigen.

Bijna elke stad van enige omvang heeft de bezoeker wel iets te bieden. De steden bestaan meestal uit een groot centraal plein dat vaak als marktplaats wordt gebruikt. Vaak staat aan het plein een rijk versierd raadhuis en een fraaie kerk.

Het landschap is vol afwisseling. Het is een paradijs voor buitensporters. Het land wordt doorsneden met wandel-, fiets- en kanoroutes.

Steden en dorpen:

Protivín ligt op ca. 400 meter, daar vindt u:
Supermarkt – groenteboer – slager – drogist – benzinepompen – bank – postkantoor – pinautomaat – telefooncel – museum – dokter – trein- en busstation – bierbrouwerij – park met klimrekken.

Talin, op 10 km van de camping, is een manege.

Písek ligt op ongeveer 15 km, hier vindt u:
Grote supermarkten die 7 dagen per week open zijn – restaurants – overdekt zwembad – informatiekantoor (Engels en Duits) – disco – oudste brug van Tsjechië – musea – gezellig centrum met leuke winkeltjes – golfbaan – 2 weekse taalcursus Tsjechisch voor buitenlanders.