Camping “Kovarna”

Camping “Kovarna” is een door een Nederlandse eigenaar nieuw opgezette camping in een prachtig door bossen en meren omgeven natuurgebied in Tsjechië.

Ligging

De camping is rustig gelegen in het dorpje Červená Řečice wat 9 km. van Pelhřimov ligt. Vanuit Pelhřimov rijdt u via een landelijke weg naar onze camping “Kovarna” wat de smidse betekent. Camping “Kovarna” biedt ruim 50 staanplaatsen voorzien van elektra op een terrein van 4.0 hectare. De camping beschikt over goed en schoon sanitair, en in juli en augustus staat er een buitenzwembad met kinderbad tot u beschikking.

Mogelijkheden in de omgeving

U loopt vanaf de camping zo de bossen in en ook per mountain bike of fiets heeft u volop de gelegenheid de prachtige omgeving te ontdekken. Op 1 km afstand vindt u het meer van Zeliv wat uitstekende mogelijkheden biedt voor zonnen, zwemmen, surfen, roeien, wandelen etc.

Cultuur

Ook qua cultuur heeft Tsjechië veel meer te bieden dan Praag alleen, waar u natuurlijk ook een dag kunt doorbrengen. Zo is er 2 km verder het prachtige klooster in Želiv en 11 km van onze camping ligt de 13de eeuwse stadje Pelhřimov wat zeker een bezoekje waard is. Ook is er een mogelijkheid om met groepen de Boheemse kristal fabriek van Svetlá nad Sázavou, of bierbrouwerij “Bernard” in Humpolec te bezoeken, u kunt dan zien hoe deze producten worden gemaakt, en uiteraard een biertje proeven of een souvenir van glas kopen voor thuis.

Wij heten u van harte welkom!

Wij, Martin en Mascha van der Schuit wonen al zes jaar in Tsjechië en genieten van de rust en de natuur, we zijn het overvolle Nederland ontvlucht. Om ook u van deze rust te laten genieten zijn we begonnen met een camping die goed uitgerust gaat worden, iets wat in de vroegere Oostbloklanden soms nogal te wensen overlaat. Momenteel zijn wij bezig om het oude kinderkamp aan de rivier de Trnavka om te toveren in een mooie camping. Maar ook tijdens deze werkzaamheden kunnen we u al van harte welkom heten.

Wilt u meer weten over Camping Kovarna?

Voor meer informatie over de Camping of reserveringen kunt u ons per mail of telefoon bereiken maar ook in Nederland kunt u informatie opvragen bij Kangaroo traveling: tel: 0487-595708 – Email: info@kangaroo.nl.

Route beschrijving

De camping ligt slechts 15 km van de snelweg Praag-Brno en is gemakkelijk te bereiken. U neemt zowel van de richting Praag als de richting Brno afslag 90 en gaat dan onderaan naar links u gaat dan richting Pelhřimov/Tabor. U blijft dit volgen totdat u de aflag Vlašim ziet en u neemt dan de 112 richting Vlašim. U blijft deze weg volgen en komt dan vanzelf in Červená Řečice waar de camping staat aangegeven.