Camping Vidlák

Camping Vidlák is gelegen in het zuidwesten van Moravië, in de driehoek Jihlava – TÅ™ebíč – Telč. De camping, uniek gelegen aan het zwemmeer “Vidlák”, biedt plaats aan 50 caravans, tenten, vouwwagens of campers. De schitterende natuur, de vele ruimte, de harmonieuze sfeer en de goede voorzieningen maken camping Vidlák tot een bijzondere belevenis.

De camping heeft verwarmd sanitair en is dan ook het gehele jaar geopend. Voor de periode 1 oktober t/m 15 april gaarne vooraf reserveren, zodat wij voor een “warme” ontvangst kunnen zorgen. De 48 elektra-punten op het veld leveren tot maximaal 16 Ampère. Verspreid over het campingterrein zijn diverse kampvuurplaatsen aangelegd, hier heeft u de mogelijkheid om ’s avonds de echte Tsjechische vakantiesfeer te creëren.

Op de camping zijn verder aanwezig: een tafeltennistafel, een badmintonveld, een volleybalveld en een dubbele schommel.

Binnen in het hoofdgebouw is een ‘gastenhuiskamer’ met naast vele toeristische informatie, ook een bibliotheek. In koudere periodes brandt hier altijd de kachel en is het er gezellig samenzijn.

Het sanitair is, in de winter van 2003/2004, geheel nieuw aangelegd.De wastafels hebben warm en koud stromend water en zijn voorzien van een sensor-kraan. Er is een invalidentoilet (met douche en wastafel) met een aparte ingang. Het sanitair is voorzien van verwarming, zodat het ook in de minder warme periode van het jaar prettig vertoeven is op camping Vidlák. Er is tevens een aparte ruimte voor de afwas en/of handwas, hier staat ook de wasmachine waar u tegen een vergoeding gebruik van kunt maken. Op het terrein is een aparte ruimte voor het ledigen van uw toiletcassette en uw vuilwatertank.

In de directe omgeving van de camping zijn zeer goede mogelijkheden om te wandelen. Ook fietsers die van een uitdaging houden kunnen hun hart ophalen. Het heuvelachtige landschap geeft telkens weer andere vergezichten, die deze provincie zo mooi maken. Ook een autorit door de omgeving is zeer de moeite waard.

Op de camping zijn verschillende wandel-, fiets- en autoroutes beschikbaar, die u leiden door het prachtige landschap van de provicie Vysocina, verder zijn in de directe omgeving verschillende dorpjes en stadjes, die de moeite van een bezoek zeker waard zijn.

Het dorp Opatov is een rustig gelegen dorp gelegen in de provincie Vysocina. In het dorp zijn zowel een supermarkt als twee kleine winkeltjes voor uw dagelijkse boodschappen. Tevens is er een postkantoor, een huisarts, een tandarts en zijn er een tweetal café’s. Rondom het dorp liggen grote landerijen waar voornamelijk akkerbouw bedreven wordt. Deze grote landerijen worden omzoomd door diverse grote bosgebieden, die zeer geschikt zijn om in te wandelen. Het kan zelfs zo zijn, dat u tijdens uw wandeling één van de weinige schaapskuddes in Tsjechië tegenkomt.

Tip:

Wanneer u in de zomerperiode een speciale plaats (bijv. aan het water) wilt hebben, dan is het raadzaam om voor deze periode een plaats te reserveren.