De Bongerd

De camping beslaat een oppervlakte van 2,5 ha. waarvan een gedeelte boomgaard is met terrassen.

Er zijn voldoende stroomplaatsen met 4 of 6 ampère. U dient echter altijd een lange stroomkabel van ± 30 m. mee te brengen in verband met de afstand naar de stroomkast.

De camping ligt op een hoogte van 700 m., aan één kant grenzend aan een groot vrij toegankelijk bos en aan de andere kant kunt u genieten van mooie vergezichten. De camping is een boomgaard en in zijn geheel afgesloten door middel van gaas en bomen, waardoor het zeer veilig is voor kleine kinderen.

Wij beschikken over een speeltuin, tafeltennis, een grote Hollandse bibliotheek met 1000 boeken, televisie met Hollandse programma’s en twee keer per week film voor de jeugd.

Op de camping houden we tijdens het hoogseizoen regelmatig kampvuur, folklore avonden of muziek met dans. Ook kunt u bij de beheerder terecht voor gratis Hollandse, auto-, fiets- of wandelroutes. Tevens organiseren wij excursies naar een kristalfabriek en wijnkelder, druipsteengrotten tegen minimale prijzen. Dit alles en nog veel meer kunnen wij u bieden op de familiecamping “De Bongerd”in Tsjechië.

Wat camping “De bongerd” u biedt:
Ruime, vlakke kampeerplaatsen / Elektrische stroomaansluiting ( 4-6 amp.) / Zon en schaduwrijke plaatsen / Speciaal terrein voor tentkampeerders / Speciaal terrein voor groepskampeerders / Moderne sanitaire voorzieningen / Wasmachine en droger / Recreatieruimte, bar met tv en video / Speeltuin, tafeltennis, basketbal, enz. / Recreatieprogramma voor de jeugd / Gratis wandel- en autoroutes en excursies.

Wat biedt de omgeving?
Genieten van rust en ruimte….. De camping ligt in een beschermd natuurgebied. Veel bos, mooie meren schitterende vergezichten. Bossen en water…. Wandel- en autoroutes, zwemmen, vissen. Varen met eigen of gehuurde roei- of zeilboot.

Kijken naar het heden en het verleden. Macocha druipsteengrotten. Zandsteengrotten. Kastelen: Lysice, Pernstejn, Bouzov. Musea: Blansko, Prostejov, Olomouc, Brno. Joodsmuseum-kerkhof te Boscovice, Brno.

Winkelen, restaurant, doktoren…. Alles op loopafstand in het dorp Benesov 250 m. twee supermarkten, goed restaurant met een in Hollands vertaalde menukaart, huisarts, tandarts en postkantoor.

Op donderdag wordt er in Boscovice een markt gehouden (10 km). Disco buiten de camping en in Boscovice.

Informatie over Benesov.
Het dorp behoort tot de gemeente Blansko en ligt op een bergplateau aan de rand van de Moravische Karst op een hoogte van 720 m. De lucht hier is zeer zuiver met in de winter strenge kou en veel sneeuw (35 km langlaufparcours). De zomers zijn warm en droog, dit alles door de hoogte. Het dorp werd al in 1362 genoemd en lag in zeer geïsoleerd gebied omringd met bossen en meren. De directe omgeving rondom Benesov is een beschermd natuurgebied met de naam “Pavlovské Mokrady”maar is vrij toegankelijk voor al het toerisme. De huidige katholieke kerk dateert van 1787 en is op de fundamenten van de vroegere vesting gebouwd. De kerk is in 1996 geheel gerestaureerd. Het gietijzeren kruis voor de kerk staat onder monumentenzorg.

Reserveren:
In het hoogseizoen is het raadzaam te reserveren. Vraag hiervoor het reserveringsformulier aan op het Nederlandse adres. U ontvangt dan tevens uitgebreide informatie omtrent de camping. U komt echter nooit voor een gesloten deur, wij hebben altijd plaats voor kort-kampeerders.

Routebeschrijving:
Zowel vanuit de richting Brno als wel Svitavy weg nr. 43 volgen tot aan de afslag Prostejov, Boscovice weg nr. 150. Deze weg (nr. 150) blijven volgen tot aan de afslag Benesov. U komt nu nog door twee dorpen; namelijk; Vratikov en Okroula alvorens in Benesov te arriveren